Pressemeddelelse RC1910, uge 26-2014

Randers Cykleklub af 1910

29.06.14 – Randrusiansk deltagelse ved Elite og Junior DM

Elite rytterne fra Team RC1910 Elite og juniorrytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har i den forgangne uge deltaget i de danske mesterskaber, der blev kørt ved Fåborg.

Torsdag gjaldt det enkeltstarts mesterskaberne, og her deltog Sebastian Ifversen hos juniorerne. Sebastian, der kun er ungdomsrytter, har sæsonen igennem vist flotte takter på enkeltstarterne, og han kørt en helt pæn enkeltstart mod juniorrytterne, der er et par år ældre end ham. I mål var han kun et par minutter efter vinderen, så det ser fornuftigt ud for fremtiden. Blandt 2. års U17 rytterne, som har lov at deltage i Junior DM, havde han 6. bedste tid.

Søndag skulle DM i landevejsløb afgøres, og her stillede Randers Cykleklub af 1910 til start med tre 2. års U17 ryttere i juniorfeltet.

De tre ryttere skulle hovedsageligt suge erfaring til sig i det store og stærke juniorfelt, der skulle køre 117 km, som er en del længere end U17 rytterne normalt kører i løbene. De unge RC1910 ryttere gjorde bestemt en fornem figur blandt de ældre juniorryttere.

Sebastian Ifversen, Mikkel Beck Olsen og Jonas Stegger sad med i hovedfeltet rigtig længe, men hen mod slutningen af løbet fik først Jonas problemer med kæden, og måtte udgå, og derefter fik Mikkel Beck Olsen også defekt, men fuldførte dog løbet.

Sebastian Ifversen sad flot med helt til slut, og blev nr. 37 i løbet, mens Mikkel sluttede som nr. 65 efter en ærgerlig defekt. Sebastian og Mikkel placerede sig som hhv. nr. 6 og nr. 10 blandt 2. års U17 rytterne, så det tegner rigtig godt for de unge Randers ryttere, der skal køre DM for U17 ryttere sidst i august.

Hos Elite rytterne var der lagt op til et langt og hårdt løb på den noget kuperede rute, og pga. trafikken havde kommissærerne på forhånd lagt op til, at de løbende ville vurdere, hvorvidt grupper, der var omkring 5 min. efter de førende ville blive pillet ud, for at få trafikken til at glide på de sydfynske landeveje.

Løbet startede rigtig godt for RC1910 Elite rytterne, hvor Simon Bigum kom med i et større udbrud, der faktisk senere viste sig at være det afgørende udbrud.

Jacques Stilling forsøgte på et tidspunkt at komme op til udbruddet, og lå i en længere periode på mellemhånd mellem udbruddet og det store hovedfelt, men blev hentet igen.

Simon kæmpede flot i udbruddet, men ca. halvvejs var det slut, og han måtte se sig hentet af hovedfeltet.

Kommissærerne måtte flere gange tage store grupper ud af løbet pga. føromtalte regel, og det betød bl.a. exit for RC1910 Elite rytterne, Anders Krogh, Kasper Würtz Schmidt, Jens Møller Pedersen og Simon Bigum.

I løbets slutfase med ca. 1/3 af løbet tilbage sad Jacques Stilling, Emil Ravnsholt og Nils Lau Broge stadig godt med, men tempoet blev nu sat op, og hovedfeltet begyndte at blive delt i flere grupper, og det kunne være ”farligt” for rytternes mulighed for at få lov at fuldføre løbet.

Med et par omgange igen måtte gruppen med Jacques Stilling modtage den kedelige besked om, at dette felt skulle forlade løbet, og der var nu kun omkring 28-30 ryttere tilbage i løbet.

Nils Lau Broge og Emil Ravnsholt sad i en pæn stor gruppe, som var 3. hovedfelt, da de kørte ud på næstsidste omgang, og det så ud til, at disse ryttere ville få lov at fuldføre DM løbet, men desværre fik denne gruppe heller ikke lov at fuldføre, og det var et par ærgerlige RC1910 Elite ryttere, der måtte forlade DM løbet så kort før mål, og faktisk med chancen for at kunne have kørt en præmie og top 20 placering hjem.

Kun 21 ryttere fik lov at fuldføre DM løbet, og det var en smule trist, men af sikkerhedsmæssige og trafikale årsager var det meldt ud på forhånd, at der undervejs ville være en meget streng tidsfrist for rytterne.

Næste år afholdes de Danske Mesterskaber i Thorsager ved Rønde på Djursland, og her må man formode, at trafikken er en smule mere stille, og alle ryttere kan få lov at fuldføre deres løb.