Pressemeddelelse_uge_18
Sebastian Carlsbæk fik point på kontoen.

Randers Cykleklub af 1910

04.05.14 – Flot kørsel af RC1910 rytterne

Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har været i aktion flere steder i denne uge, som både har budt på internationale UCI landevejsløb for eliterytterne, kriterium for de øvrige licensryttere samt et par mountainbike arrangementer.

I forbindelse med UCI løbet i Hanstholm søndag blev der også kørt kriterium for de ryttere, der ikke kørte UCI løb, og her var to RC1910 ryttere helt fremme.

I det kombinerede felt med A, B og juniorryttere viste B-rytteren Sebastian Carlsbæk fornem kørsel, og besatte 4. pladsen. Vinder blev den professionelle rytter fra Tinkoff-Saxo teamet, Michael Valgren.

De unge U17 ryttere var til søndagens kriterium sat i et kombineret felt med seniorrytterne fra H40 og C klasserne, men det generede åbenbart ikke de unge talenter. RC1910’s talentfulde ungdomsrytter, Sebastian Ifversen kørte i udbrud med U-landsholdsrytteren Anthon Charmig fra Odder, og de to unge rytteres udbrud holdt helt til mål, hvor Sebastian Ifversen måtte se sig slået i spurten, men en yderst fornem 2. plads blev det til.

Elite rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 Elite har i denne weekend været med i tre UCI løb, som giver point til den internationale UCI rangliste. For de fleste af RC1910’s elite rytteres vedkommende er det de højst rangerede seniorløb, som de nogensinde har deltaget i, så målsætningen og forventningerne med løbene har været, at de skulle suge erfaring til sig, og tage et løb ad gangen.

Løbene blev kørt i Nordvestjylland med start i Skive fredag, lørdag blev der kørt ved Aars og søndag ved Hanstholm, og alle dage var løbene præget af den hårde vestenvind. RC1910 Elite stillede med forskellige hold til de tre løb, så alle fra eliteholdet fik mulighed for at køre mindst et af UCI løbene.

Fredag i Skive stille RC1910 Elite til start med Simon Bigum, Jens Møller Pedersen, Emil Ravnsholt, Kasper Würtz Schmidt, Sebastian Carlsbæk og Rasmus Ginnerup.

Emil Ravnsholt fik desværre defekt efter kun 20 km, hvor et knækket geardrop forhindrede ham i at fortsætte løbet, og senere på dagen var Jens Møller Pedersen uheldig med et styrt, som betød, at han måtte udgå af løbet.

De øvrige fire RC1910 Elite ryttere sad godt med i feltet, hvor der de første 50-60 km blev kørt forholdsvist stille og roligt. Efter ca. 75 km blev farten skruet i vejret, da feltet ramte sidevinden, og her blev feltet delt i 3 store grupper, hvor Kasper Würtz Schmidt sad med i første gruppe.

Den første gruppe bestod af 40-50 ryttere, og de blev ikke hentet igen, hvorimod 2. og 3. gruppe smeltede sammen til et stort hovedfelt.

Kasper kæmpede rigtig flot i frontgruppen, og viste klog og stærk kørsel dagen igennem, og især på de afsluttende omgange i Skive by havde han gode ben på den stejle bakke, som skulle forceres flere gange.

Kasper var desværre uheldig med en punktering hen mod slutningen af løbet, hvor en neutral servicebil var lidt langsom med hjulskiftet, men han kom op til frontgruppen igen, og sluttede som nr. 35 efter at have kørt et helt fantastisk løb.

Simon Bigum, Sebastian Carlsbæk og Rasmus Ginnerup sad alle i det store hovedfelt, som kommissærerne af praktiske årsager besluttede at stoppe, da de kom ind til Skive by, og de fik derfor ikke mulighed for at køre de afsluttende små omgange, men fik ca. 140 km ind på ”erfaringskontoen” efter alle at have kæmpet flot dagen igennem.

Lørdag fortsatte cykelkaravanen til Aars, og i forhold til fredag virkede det til, at det blæste en del mere, så der var lagt op til et rigtig hårdt cykelløb i det åbne landskab.

RC1910 Elite stille lørdag til start med Nils Lau Broge, Anders Krogh, Jens Møller Pedersen, Simon Bigum, Mikkel Bahnsen og Kasper Würtz Schmidt.

Den megen vind og kampen for at sidde helt fremme gjorde, at der løbet igennem var en del styrt, og de randrusianske ryttere blev heller ikke skånet for uheld. Både Anders Krogh, Kasper Würtz Schmidt og Mikkel Bahnsen var alle en tur i asfalten, og for Anders betød det en ret hurtig exit, da hans cykel ikke virkede optimalt efter styrtet.

Feltet var delt i mange grupper, og Randers rytterne befandt sig i 2. hovedfelt, som må betegnes som det store hovedfelt. I løbet af dagen måtte både Jens og Kasper efterhånden slippe hovedfeltet, og de udgik alle undervejs som følge af deres styrt tidligere på dagen.

Simon Bigum og Nils Lau Broge kommer yderst fornuftigt igennem dagen, og begge slutter langt fremme i hovedfeltets spurt, og ender på placeringer som nr. 42 og 43, også unge Mikkel Bahnsen kørte dagen igennem et rigtig flot løb, og var med i hovedfeltet helt ind på de små omgange, men måtte slippe lige til sidst.

Søndag skulle der køres i Thy og på Mors med start og mål i det vindblæste Hanstholm, så allerede inden starten havde man på fornemmelsen, at det igen blev en dag med vind på næsen.

Søndag stillede RC1910 Elite til start med Nils Lau Broge, Anders Krogh, Simon Bigum, Emil Ravnsholt, Jesper Kael og Rasmus Ginnerup, der næsten var på hjemmebane, idet feltet passerede forbi hans hus på Mors.

Anders Krogh måtte desværre udgå tidligt med smerter i knæet efter styrtet lørdag, men de øvrige

5 ryttere sad godt med fremme fra start, og da en udbryder gruppe på ca. 20 mand slipper af sted efter 12 km, er de vågne og Emil Ravnsholt kommer med i dette udbrud.

Udbryder gruppen har på et tidspunkt 4 min. forspring, og unge Ravnsholt sidder med helt fremme og markerer sig flot i udbruddet.

I hovedfeltet sidder de resterende fire RC1910 ryttere, og på net-tv kan man bl.a. følge en aktiv Rasmus Ginnerup, som holder sig i front af feltet indtil de rammer bakkerne på Nord-Mors.

Efter ca. 150 km bliver udbruddet hentet, og Ravnsholt må hurtigt sande, at det havde kostet mange kræfter.

Da feltet rammer det åbne landskab op langs med vestkysten på vej tilbage mod Hanstholm blev der for alvor åbnet op, og der bliver ”stukket i højre og venstre”. Feltet blev delt i mange grupper, og alle RC’erne kæmpede flot inden de afsluttende omgange i Hanstholm.

Som i Skive om fredagen vurderede kommissærerne, at når feltet var så delt, så kunne ikke alle få lov at køre de afsluttende omgange, og det betød desværre, at Emil Ravnsholt, Rasmus Ginnerup og Jesper Kael ikke fik lov at køre i mål. Efter første målpassage efter 175 km rundt i Thy og på Mors, må de tre ufrivilligt køre i stald.

Både Nils Lau Broge og Simon Bigum kommer i mål efter, at de begge har kæmpet rigtig flot hele dagen, og de ender UCI weekenden med placeringer som nr. 52 og 66.

Alt i alt en godkendt indsats af RC1910 Elite i de tre UCI løb, som alle dage havde omkring 200 ryttere til start. Vores unge ryttere har fået rigtig meget erfaring i løbet af denne weekend, en erfaring som kan bruges meget konstruktivt i fremtidige løb.

I den kommende weekend skal alle klubbens licensryttere dyste om medaljer, når der afvikles jysk-fynske mesterskaber for alle klasser. Lørdag køres der Jysk-Fynsk Mesterskab i enkeltstart i Hedensted, og søndag Jysk-Fynsk Mesterskab i landevejsløb i Horsens.