Pressemeddelelse_uge_19
Mikkel Bahnsen og Kasper Würtz Schmidt på podiet i B-klassen til JFM linieløb.
Foto venligst udlånt af CyclingPhoto.dk

Randers Cykleklub af 1910

11.05.14 – Mikkel Bahnsen jysk-fynsk mester i B-klassen, og oprykning til A-klassen for Kasper Würtz Schmidt

Rytterne fra Randers Cykleklub af 1910 har i denne weekend kørt jysk-fynske mesterskaber i enkeltstart og landevejsløb i hhv. Hedensted, lørdag og Horsens, søndag. Derudover har RC1910 rytterne også deltaget i et par sjællandske landevejsløb samt i første afdeling af den internationale Sram MTB liga, som blev kørt i Varde.

Søndag blev der kørt jysk-fynske mesterskaber i landevejsløb omkring Horsens, og især terrænet omkring Ejer Bavnehøj trak tænder ud samtidig med, at vejret viste sig fra en ualmindelig barsk side med kulde, regn og blæst.

I A-klassen viste RC1910 eliterytterne, at de godt kan være med i toppen, og Nils Lau Broge kom allerede på første omgang med i det, der skulle vise sig at blive det afgørende udbrud.

Nils Lau var dagen igennem toneangivende i udbruddet, og viste meget stor styrke ved at være blandt de få ryttere, der tog føringer og ansvar gennem hele løbet.

Rytterne fra Cult Energy Vital Water var i overtal i udbruddet, og hen mod slutningen forsøgte de på skift at komme alene væk, og det lykkedes for Mads Pedersen, der kørte alene i mål skarpt forfulgt af team kammeraten Emil Vinjebo.

Nils Lau Broge sad i gruppen, der skulle køre om 3. pladsen og den sidste medalje, og her måtte han desværre tage til takke med en samlet 5. plads, men stadig en super flot og stærk præstation af Nils Lau, der også måtte kæmpe med en punktering på de sidste mester, og derfor ikke kunne spurte optimalt.

RC1910 rytteren Jens Møller Pedersen kørte også et super flot Jysk-Fynsk mesterskab, og han kæmpede yderst flot dagen igennem, og kom i mål som vinder af hovedfeltets spurt, og dermed en yderst fornem 7. plads i løbet.

De randrusianske cykelryttere har i denne sæson været yderst dominerende i Elite B-klassen, og søndagens løb blev ingen undtagelse. Mikkel Bahnsen kom tidligt i løbet med i et 3-mands udbrud, og senere i løbet kørte Kasper Würtz Schmidt op til frontgruppen godt hjulpet af sted af de øvrige RC1910 ryttere i B-feltet.

Frontgruppen voksede til 8-10 ryttere, og da det hele skulle afgøres kunne de andre ryttere intet stille op mod den randrusianske ”mur”, og Mikkel Bahnsen kunne lade sig hylde som jysk-fynsk mester med Kasper Würtz Schmidt på sølvmedalje pladsen.

Jesper Kael kom med hovedfeltet hjem, og blev nr. 11 i løbet.

Efter søndagens løb rykker Kasper Würtz Schmidt op i A-klassen, hvor det bliver meget spændende at følge ham.

Lørdag var Emil Ravnsholt fra Team RC Elite ene mand om at repræsentere de randrusianske farver i A-klassen i et landevejsløb på sjælland, og her blev det til en fornem 13. plads til Emil.

Ved de jysk-fynske mesterskaber i enkeltstart blev det til en sølvmedalje til Sebastian Ifversen i Ungdom U17 klassen. Sebastian blev nr. 4 i løbet, men med et par sjællændere foran blev det altså til en sølvmedalje i distriktsmesterskabet.

Sebastian blev først udråbt som nr. 2 i løbet, og som vinder af det jysk-fynske mesterskab, da nr. 1 var fra Sjælland, men dette blev efterfølgende ændret af løbets kommissærer, som mente at der var noget rod med tiderne.

I Randers lejren var man bestemt ikke enig i den vurdering, og ud fra Sebastians egne tider, så er vi fortsat af den mening, at Sebastian blev nr. 2 i løbet, og dermed jysk-fynsk mester, men kommissærernes beslutning stod desværre ikke til at ændre.

Sebastian Carlsbæk Møller kørte også Jysk-Fynsk Mesterskab i enkeltstart, og det blev til en 8. plads i B-klassen.

Søndag blev MTB rytterne udfordret på en hård MTB rute ved Varde, da årets første Sram MTB Liga afdeling blev afholdt. Sram Ligaen har status af internationale UCI løb, og de giver derfor også point til UCI ranglisten. Dette tiltrækker rigtig mange udlændinge i de forskellige klasser, og giver nogle rigtig gode og hårde MTB løb.

Randers Cykelklub af 1910 havde et par ryttere til start, og Anne Mette Rasmussen imponerede ved at blive nr. 9 i Damernes B-klasse, mens Jonny Jørgensen hentede samme placering i Veteran H50 klassen.