Pressemeddelelse RC1910, uge 26-2015

Randers Cykleklub af 1910
28.06.15 – DM bronze medalje til Mads Würtz Schmidt i enkeltstart, og flotte DM resultater og præstationer til alle de randrusianske cykelryttere i DM landevejsløbet

De randrusianske elite- og juniorryttere har i denne uge deltaget i de danske mesterskaber i landevejsløb, som blev afholdt i og ved Rønde.
Torsdag blev der dystet om medaljer i enkelstart, og søndag skulle der deles mesterskabstrøjer og medaljer ud i landevejsløb.

DSC_0165 (3)

Søndagens landevejsløb skulle køres på en meget hård og kuperet rundstrækning ved Rønde, og elite klassen skulle ud på hele 209 km, så der var på forhånd lagt op til en hård dag for rytterne, men det holdte ikke randrusianere tilbage, og allerede fra løbets start var angrebs iveren stor, og bl.a. Rolf Nyborg Broge var med i dagens først udbrud, der allerede kom af sted på den første af de i alt 15 omgange. Dette udbrud skulle vise sig at blive et udbrud, der holdte meget langt hen i løbet.

Team RC1910 Elites rytter Jesper Hansen viste rigtig flot og aggressiv kørsel, da han sammen med et par andre ryttere kørte op til den tidlige udbrydergruppe, og dermed blev han en del af førerfeltet i en stor del af løbet.

Udbrydergruppen er på et tidspunkt over 9 min. foran forfølgerfeltet, og jagten bagfra fra de store hold betyder, at det store hovedfelt nærmest bliver sprængt i atomer, og opdelt i mange mindre grupper, den hårde fart koster også ryttere, og flere udgår, da først farten skrues op for alvor.

Lidt over halvvejs i løbet er der dannet en ret så seriøs forfølger gruppen, der jagter udbrydergruppen, og i forfølgergruppen sidder bl.a. et par ryttere med RC1910 rødder, Mads Würtz Schmidt og Rasmus Mygind.

Med ca. 60 km igen må Jesper Hansen desværre strække gevær med kramper, og sige pænt tak for i dag til første gruppe, mens resten af frontgruppen bliver endeligt hentet af forfølgerne med ca. 40 km igen.
Herefter er der konstante udbrudsforsøg, og hen mod slutningen af løbet står det klart, at den danske mester skal findes blandt 10 ryttere, og i den gruppe på 10 ryttere er Mads Würtz Schmidt stadig med.

DSC_0943

Mads er flere gange med i lovende udbrud på 2-3 ryttere, men i slutfasen er det Chris Anker Sørensen og Martin Mortensen, der får det afgørende hul, og i kampen om 3. pladsen er Mads en fantastisk hjælper for holdkammeraten Alexander Kamp, der snupper bronzemedaljen. Mads Würtz Schmidt bliver en fantastisk flot nr. 7 i elite rytternes DM, og har virkelig vist, at han er en af de ryttere, som landstræneren kan regne med, når det i sensommeren skal udstedes VM billetter til landevejs VM i USA.

I anden gruppe kommer Rasmus Mygind i mål, og bliver nr. 14, mens Rolf Broge kommer ind i 3. gruppe, og med en placering som nr. 20 snupper den sidste præmie.

DSC_0066 (2)

RC1910 Elites Nils Lau Broge og Mikkel Bahnsen kommer ind i det felt, som må betegnes som hovedfeltet og slutter et flot kørt DM løb som hhv. nr. 37 og nr. 45. Jesper Hansen og Jacques Stilling fra RC1910 Elite får også kæmpet sig igennem de hårde 209 km, og slutter som nr. 58 og 71.

Torsdagens enkeltstart blev en kæmpe succes for Mads Würtz Schmidt, der viste, at DM titlen i U23 mesterskabet i enkeltstart ikke var nogen tilfældighed. Da alle mand havde passeret målstregen torsdag aften stod Mads med en flot, flot bronzemedalje, en kæmpe triumf, som han ikke engang selv havde turdet håbe på.

Det ligner mere og mere en VM plads til Mads Würtz Schmidt i U23 klassen, når landstræneren senere på året skal udtage holdet, der skal repræsentere Danmark til VM i USA.

Også Rasmus Mygind med rødder i RC1910 kørte en flot enkeltstart, og sluttede som nr. 19 i det meget stærke felt af elite ryttere.