Pressemeddelelse RC1910, uge 37-2016 – foromtale Principia Løbet

Randers Cykleklub af 1910
14.09.16 – Søndag køres PRINCIPIA LØBET OG POST CUP FINALEN

Randers Cykleklub af 1910 byder i samarbejde med Principia, Randers Kommunes Eventsekretariat og Danmarks Cykle Union velkommen til PRINCIPIA LØBET for alle licens cykelryttere, samt POST CUP FINALE for A-klassen, på søndag den 18. september.

Løbet køres på en 17,2 km rundstrækning med start og mål på Skolevænget i Harridslev. Ruten er lettere kuperet og teknisk og evt. blandet med en god vind, kan det give nogle rigtig spændende cykelløb i alle klasser.

A-klassen kører den sidste time af løbet på en kortere, 8,8 km rundstrækning, hvilket giver god adgang for at publikum kan følge bedre med i afgørelsen.

Første start er kl. 8.30, hvor de yngste klasser sendes afsted. A-klassen starter deres løb kl 11.55 og de skal ud på i alt 173 km fordelt med 7 omgange på den store rute og derefter 6 omgange på den lille omgang.

I alt er der tilmeldt omkring 400 ryttere på forhånd, heraf 98 ryttere i A-klassen. På dagen forventer RC af 1910 omkring 100-150 efteranmeldelser.

Dagen afsluttes med præmieuddeling i A-klassen ca. kl 15.45, her vil Randers borgmester Claus Omann Jensen stå for præmie overrækkelserne.

Lokalt anføres elitefeltet af den randrusianske U23 verdensmester, Mads Würtz Schmidt, Team VirtuPRO-VéloCONCEPT. Mads vandt første afdeling af Post Cup serien, men har ikke været til start i de øvrige afdelinger på grund af løb i udlandet, så hans chancer for en samlet sejr eksisterer ikke, men mon ikke Mads går efter en afdelingssejr på hjemmebane. 

På startlisten finder vi også lillebror Kasper Würtz Schmidt, der nu igen stiller op for Randers Cykleklub af 1910. Rasmus Ginnerup, Team Soigneur, Nils Lau Broge, Team WeBike og Anders Krogh Jensen, Odder CK er også lokale randrusianske ryttere.

Desværre kommer randrusianske Rasmus Mygind, Riwal Platform Cycling Team ikke til start, idet han stadig døjer med efterveer fra sit styrt i Postnord Danmark Rundt. Rasmus Mygind har vundet en afdeling af Post Cuppen og ligger aktuelt nr. 4 samlet.

Blandt deltagerne er flere prominente navne bl.a. manden i Post Cup førertrøjen, Patrick Clausen fra Riwal Platform Cycling Team – Patrick kørte nogle år tilbage for RC1910 i B-klassen, og senere på det RC1910 baserede Team Reelight for U23 eliteryttere. Han får følgeskab af bl.a. Martin Mortensen, ONE Pro Cycling, tidligere danmarksmester Sebastian Lander, ONE Pro Cycling, Morten Øllegaard, Troels Vinther og Jonas Aaen, Riwal Platform Cycling Team, Rasmus Guldhammer, Stölting Service Group og vinderen af sidste søndags løb ved Hobro, Kasper Asgreen, Team VirtuPRO-Vèlo CONCEPT

Løbet er også landstræner Anders Lunds sidste chance for at vurdere rytternes form inden han mandag udtager rytterne til landevejsløbene ved VM i Qatar, der køres i oktober måned.

Aktuel stilling i Post Cuppen før finalen i Randers:
*1. Patrick Clausen, Riwal Platform Cycling Team, 37 point   
*2. Troels Vinther, Riwal Platform Cycling Team, 35 point
*3. Rasmus Wallin, Team Soigneur, 35 point
*4. Rasmus Mygind, Riwal Platform Cycling Team, 32 point
*5. Nicolai Brøchner, Riwal Platform Cycling Team, 30 point
*12. Mads Würtz Schmidt, Team VirtuPRO-VéloCONCEPT, 20 point
Vinderen af finale afdelingen får 20 point.

Randers Cykleklub af 1910 har rytterne til start i de fleste klasser i Principia Løbet, og langt de fleste er potentielle præmietagere, så det bliver spændende at følge dem på søndag.

Randers Cykleklub af 1910 byder alle velkommen til at overvære løbet, og der er gratis adgang. Alle starttider og forventede opløbstider kan læses i løbets program, som findes her

byportal-randerscykleklub1