Pressemeddelelse RC1910, uge 25-2015

Randers Cykleklub af 1910
21.06.15 – Flot kørsel af Team RC1910 Elite i Post Cuppen og DM medaljer med randrusiansk islæt

Juni måned har indtil videre stået på vigtige løb for de danske elite landevejsryttere, og denne weekend var ingen undtagelse. Det nordvestlige Jylland havde inviteret til cykelfest i og omkring Hanstholm, hvor der lørdag blev dystet om DM medaljer i holdløb i alle klasser, og søndag blev der kørt Post Cup og Lindberg Sport Junior Cup for hhv. A- og juniorrytterne samt almindeligt landevejsløb for alle de øvrige klasser.

Søndagens 3. afdeling af den landsdækkende Post Cup blev kørt på en kuperet rute krydret med lidt vestenvind, som der er tradition for, når man befinder sig tæt på den jyske vestkyst.
De randrusianske RC1910 Elite ryttere kørte offensivt fra start, og Nils Lau Broge var med i et kortvarigt udbrud lige i løbets start.
Efter 40 km kommer et yderst lovende udbrud på 8 ryttere af sted, og her er der deltagelse af RC1910 Elites Mikkel Bahnsen. Dette udbrud arbejder godt sammen helt frem til ca. 30 km før mål, hvor, hvor 6 ryttere kommer op (heriblandt de randrusianske Rolf Broge og Rasmus Mygind).

Denne samling af frontgrupperne satte for alvor også fart på hovedfeltet, og med små 20 km igen er der samling på hele feltet, men kun for en kort stund, for det sætter for alvor gang i de afsluttende og afgørende udbrudsforsøg, hvor Nils Lau Broge fra Team RC1910 Elite med 6 km igen kommer med i et udbrud på 6 ryttere.
Desværre bliver hele feltet samlet igen kort før mål, og det hele ender i en samlet spurt med lynhurtige Magnus Orica-Greenedge som vinder, mens bedste randrusianer bliver Mads Würtz Schmidt på en 5. plads, også Rolf Broge kommer i præmierækken som nr. 16, mens aktive Nils Lau Broge ender lige udenfor præmierne som nr. 23.

I junior klassen, der kørte 3. afdeling af den landsdækkende Lindberg Sport Junior Cup blev det til en flot 10. plads til randrusianske Mikkel Beck Olsen, mens Ulrich Jung opnåede samme placering i Veteran H50 klassen med klubkammeraten Alex Madsen på en 15. plads.

Lørdag blev der kørt DM i holdløb ved Hanstholm, og selv om Randers Cykleklub af 1910 ikke stillede med hold i nogle af klasserne, blev det dog til medaljer til to af klubbens medlemmer.
I elite klassen blev Riwal Platform Cycling Team nr. 3, og fik dermed bronzemedaljer med bl.a. RC1910’s Rasmus Mygind på holdet.
I junior klassen blev det til sølvmedaljer til Team Herning CK Junior med RC1910’s Sebastian Ifversen på holdet.
Randrusianske Mads Würtz Schmidt og Rolf Nyborg Broge deltog også i DM Holdløb på deres team Team coloQuick, som endte lige udenfor medaljerækken som nr. 4 i eliterytternes løb kun 3 sek. fra bronzemedaljerne.

Ved DM i mountainbike søndag i Aarhus blev Jonny Jørgensen, RC1910 nr. 21 i Veteran H50 klassen.

Randrusianerne gjorde det flot i denne weekend, og det tegner til at formen er helt i top inden det i den kommende uge går løs med de Danske Mesterskaber i enkeltstart og landevejsløb ved Rønde på Djursland. Torsdag køres der DM enkeltstart for Elite Herrer, Elite Damer, Junior Drenge og Junior Piger, lørdag gælder det landevejsløb for Elite Damer og Junior Piger, og søndag køres der om DM medaljer i landevejsløb for Elite Herrer og Junior Drenge.

Flere af de randrusianske ryttere forventes, at kunne være med i kampen om medaljer og top 20 præmieplaceringer, men det største medaljehåb blandt randrusianerne må være den danske U23 enkeltstartsmester, Mads Würtz Schmidt, når han stiller til start i torsdagens enkeltstart.